perjantai 6. syyskuuta 2013

1. viikko: orientaatio


Kotkan Höyrypanimo

Niinpä pyörähti opiskelu Repin Instituutissa Kotkan Höyrypanimolla käyntiin. Viime viikko oli lähes pelkkää infoa, mutta se sai kuin saikin minut innostumaan asiasta. Opiskelijoita 11 henkilöä, suurin osa ihan nuoria abeista alkaen.


Ensimmäinen koulupäivä

Kaksi jo vanhaa taiteilijakonkaria kävi esittäytymässä: Kristiina Elo Loviisasta, joka on käynyt peräti 4 vuotta tätä taidekoulua, ja Pentti Pullinen Hämeenlinnasta. Penttiin tutustuin aiemmin kesällä maisemamaalauskurssilla Saarenmaalla. Kristiinaakin olen ehtinyt muutaman kerran tavata jo aiemmin. Nämä upeat taiteilijat tekevät jo pelkästään sitä, mitä haluavat.  Saas nähdä, riittääkö vuoden harjoitus minulla lähellekään sellaista taitoa.

Pentin seurassa päästiin jo kokeilemaan väreillä taiteiluakin. Hän opetti meille yhden muotokuvamaalauksissa käyttämistään tekniikoista.

Taiteilija Pentti Pullinen demonstroi

Taiteilija Pentti Pullinen esittelee omia töitään


Mukavaa oli kokeilla, mitä tärpätti saa märällä maalipinnalla aikaan. Tällä kokeilulla ja tekniikalla ei kuitenkaan ole kuulemma mitään tekemistä klassisen taiteen kanssa. Mutta saipahan sotkea pensselit väriin...tässä siis ensimmäisen viikon ainoa työni, aikaa käytetty n 2 t


Ensimmäinen viikko alkoi hyvissä merkeissä, innostuin asiasta enemmän kuin olin etukäteen uskaltanut ajatella. Ohjeita saatiin, miten kannattaa opiskella: pitää olla valmis oppimaan eli tehdä niin kuin opettajat sanovat. Ja sitä harjoiteltiin toisella viikolla, joka olikin jo "pelkkää" maalausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti