sunnuntai 15. syyskuuta 2013

2. viikko: Maisemamaalaus Aleksandra Hintsala


Toinen opiskeluviikko oli maisemaalausta koulutuksen koordinaattorin Alexandra Hintsalan johdolla. Tämä ensimmäinen maalausviikko oli tarpeellista totuttelua ja valmistautumista varsinaiseen koitokseen.  Opettelimme myös tekemään itse pohjat, ensin jänisliimaa alle ja sitten valkoista "maalia"päälle.


Ensimmäistä kertaa elämässäni maalasin öljyväreillä.Toinen outo asia oli työskennellä pensselillä, olenhan akryylitöissäni käyttänyt pelkästään palettiveistä. Aikas erilaisia töitä syntyi.


Vanha ja uusi elämä


Alexandra oli vielä suopea ja sain käyttää myös itselleni jo tuttua työvälinettä, palettiveistä:Sun, mun vai meijän saari


Tässä viimeisessä työssä vasta  pääsin vauhtiin ja tein sen rennosti, kun aikaa ei ollut näpertelyyn.

Sää oli mitä parhain: loppukesän lämpöisiä, ihania aurinkoisia päiviä. Viikon aikana minulle vakuutettiin, ettei (vastoin etukäteisluuloani) tarkoitus ole todellakaan tehdä mitään valokuvamaisia töitä vaan jokainen saa maalata tyylillään periaatteessa "miten tahansa" kunhan lopputulos on mielenkiintoinen.  Maalauksellisuuteen siis oikein pyritään. JIPPIII  sopii minulle.  Tarkoitus on tehdä VAIKUTELMA siitä, mitä näkee.  Kylläpä helpotti. Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti