keskiviikko 26. helmikuuta 2014

20.-22 viikko, muotokuvan piirustus ja asetelma vesiväreillä: Marina KuznetsovaAamut aloitettiin krokii-piirroksilla ja aamupäivät piirrettiin lyijyknällä muotokuvaa, ja jo toistamiseen samaa mallia. Lyijykynäpiirroksen jälkeen vaihdettiin muotokuvapiirtäminen Soosh-liiduille. Mielenkiintoinen uusi tekniikka, jossa kumilla oli tärkeämpi tehtävä kuin liidulla. Ensin pohjustettiin kangas sooshliituvedellä ja kuivuneesta pohjasta alettiin sitten pyyhkiä valokohtia näkyviin.

Iltapäivällä oli asetelman maalausta vesiväreillä.

Tämä oli opintojen ensimmäinen ja ainoa akvarellikurssi, onneksi kesti kuitenkin 3 viikkoa. Tavoitteet ja työskentelytapa oli sama kuin koko opinnoissa: pyrkimys realistiseen kuvaan. Siis aika kaukana siitä, mihin täällä länsimaissa olemme tottuneet akvarellimaalauksen liittämään.  Vesi ei ollutkaan teoksen muotoilija vaan maalaajan tehtävänä oli pitää koko työn ajan  homma hanskassa. Työskentelyn piti olla kokonaan maalarin hallinnassa eikä mitään odottamatonta annettu paperilla tapahtua. Hiomista ja korjailua tehtiin niin kauan, että lopputulos tyydytti opettajaa. Siinä sitä minäkin sitten harjoittelin pois pesemistä, korjailua ja hiomista. Minähän en ole viitsinyt aikaisemmin jälkikäteen korjailla yhtä ainutta akvarellityötä vielä.  No, toivottavasti tekniikkaa saatu nyt edes hieman haltuun. 

luonnos

 
Tässä ensimmäisessä työssä opettaja käytti pensseliä useammin kuin minä. Uskalsinpa ensimmäistä kertaa sitten sanoa, että haluan seuraavan työn tehdä itse. Opettaja totesi, että se on hyvä idea ja hän pitää siitä.luonnos
Ihan tyytyväinen sain olla sitten omaankin jälkeeni.

Tämä toinen, oma työni, jäi kylläkin selvästi vaaleammaksi kuin mikä näytti olevan opettajan opettaman tyylin tarkoitus, mutta opettaja kuitenkin piti siitä.Hauskaa on se, että opettajat ovat kovasti pitäneet luonnoksistani. Nehän olen tehnyt omalla tavallani: tyypillisesti nopeasti "sutaisten". Ihan kiva siis kuulla, ettei siitäkään tyylistä ole tarvis eroon päästä.


luonnos 

Ja jottei elämä olisi liian helppoa, ilmoittauduin vielä viikonloppukurssille, jonka aiheena muotokuva akvarellilla. 2 viikkoa putkeen maalausta! Kyllä vapaa-ajalla on joku tarkoitus sittenkin. Sain oikean käteni kipeäksi liiallisesta urakoinnista. Mutta selkä edelleen mukana menossa. No onneksi on hiihtoloma alkamassa.


Tällä kurssilla saimme määrällisesti vähemmän ohjausta kuin mihin olemme tottuneet. Se taisi rauhoittaa, ja samalla ehkä heikentää tekemisen intensiteettiä mutta varmaankin kasvatti ryhmähenkeä, kun oli mahdollisuus seurustella enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti